Om Herlufsholm

Herlufsholm Skole var oprindeligt et benediktinerkloster, kaldet Skovkloster, stiftet i 1135. Under Reformationen overtog kong Christian III klosteret og i 1560 overtog Herluf Trolle og hans hustru Birgitte Gøye Skovkloster i bytte for deres hjem Hillerødsholm (som senere blev navngivet Frederiksborg). Herefter blev Skovkloster navngivet til Herlufsholm.

Herlufsholm Skole blev grundlagt kun 5 år senere i 1565 og fejrede i 2015 sin 450 års fødselsdag.

I dag er Herlufsholm Skole en dag- og kostskole for både drenge og piger. Vi har ca. 600 elever, hvoraf ca. 230 er kostelever og resten er dagelever, som bor i lokalområdet. Herlufsholm tilbyder undervisning i grundskolen fra 6.-10. klasse samt 1.-3. g i gymnasiet. Derudover har skolen også internationale uddannelser, for de elever, der ønsker at tage deres uddannelse på engelsk. Et specielt forberedende forløb, kaldet Pre-IB, og den internationale studentereksamen IB.

Det er vigtigt for Herlufsholm Skole at holde fast i sine rødder, vise taknemmelighed mod grundlæggerne og give eleverne mulighed for at være del af en historisk tradition for lærdom, nysgerrighed og opdragelse. Som en af de eneste skoler i Danmark, benytter Herlufsholm sig af skoleuniform, og skolen er også kendt af mange for dens traditioner og specielle tiltag, heriblandt Herlovianersproget, Fugleskydning og et stærkt alumninetværk.

I kan læse mere om Herlufsholm Skole på www.herlufsholm.dk.